Dansk Fotokonkurrence 2010

60 fotografer indsendte i løbet af 2010 i alt 475 billeder til Handelsflådens Velfærdsråds årligt tilbagevendende fotokonkurrence for nuværende og tidligere søfarende.

Dommerne – tidligere udsendelsesredaktør hos DR Johs. Aakard og fotolærer og -forfatter Jens Kostrup - syntes at det var svært at vælge 5 vinderbilleder, og yderligere 10 billeder, der efterfølgende skulle deltage i den nordiske konkurrence. Der var nemlig betydelig højere standard og variation end længe set. Motivvalget er i år meget bredt, og strækker sig fra stille stemningsfulde motiver, til billeder præget af aktivitet og intensitet. Det tekniske udtryk er klart bedre end tidligere, og det er også åbenbart, at et bedre kameraudstyr giver bedre resultater og langt flere muligheder. Samtidig er deltagernes mulighed for at bearbejde billederne blevet bedre.

Nr. 1: styrmand Jan Bowie Rasmussen D/S Torm:
1. præmien, fotoudstyr for 1500 kroner

Superaktuelt, desværre, men her er vi altså klar til at gi´ piraterne en varm velkomst med pigtråd og vandkanoner. Lige umiddelbart ser det jo bare flot ud, indtil man opdager pigtråden, og opdager en alvorlig virkelighed.

Nr. 2: styrmandsaspirant Randi Andersen, Torm Gunhild:
2. præmien, fotoudstyr for 1000 kroner

Aktiv fritid om bord, en dramatisk gengivelse af en nærmest international basketballkamp. Det er godt, at der er et sikkerhedsnet ved skibssiden, så bolden ikke ender på den blå hylde.

Nr. 3: skibsfører Christian Rørbeck, Carsten Mærsk:
3. præmien, fotobøger for 500 kr.

Guldet ligger for enden af regnbuen, så det må være kursen for containerskibet. Det er godt set af kaptajnen på broen, der ellers i dette vejr har nok at gøre med at holde øje med trafikken.

Nr. 4: maskinmester Jacob Otzen, Torm Gertrud:
4. præmien, fotobøger for 500 kr.

Teamwork - på trods af alt moderne grej om bord er det mændenes muskler, der her spiller den store rolle for at få den tunge trosse om bord og gjort fast om pullerten.

Nr. 5: styrmand Henrik Kvist, Svitzer:
5. præmien, fotobøger for 500 kr.

Overstyrmand Henrik Kvist, Svitzer Det her er godt set. Det er nærmest moderne kunst, en installation som man kan lægge megen tolkning i – det vigtige anker og himmelstigen, der kommer fra intet og forsvinder ud i ingenting, men der hænger også et par sikkerhedsliner… Ren poesi !