Fotokonkurrence for søfarende 2019

47 fotografer deltog med i alt 422 billeder i årets danske fotokonkurrence.

47 fotografer deltog i fotokonkurrencen med i alt 422 billeder.

De to dommere var denne gang fotolærer Jens Kostrup og fotograf og grafiker Olle Thorup. De var enige om at der var der var kommet mange fine billeder ind til konkurrencen, men årets vinderbillede fandt dommerne hurtigt. Dommerne sagde: "Vi har taget hensyn til den grafiske udformning, men samtidig har vi ønsket at finde billeder, der også fortæller en historie."

Der er præmier til 1. til 5. pladsen i fotokonkurrencen. 1. præmien er et gavekort på 5.000 kr. sponsoreret af Den Danske Maritime Fond.

Vi siger tusind tak for alle de flotte billeder, og håber at endnu flere har lyst til at deltage i vores konkurrence i 2020 – husk at man allerede nu kan begynde at sende billeder til os.

Der er præmier til 1. til 5. pladsen. 1. præmien er et gavekort på 5.000 kr. sponsoreret af Den Danske Maritime Fond, 2. præmien er et gavekort 1.000 kr., og til 3.-5. pladsen er der et gavekort på 500 kr.

Dommernes titel: Ruer

Vinder af den danske fotokonkurrence 2019: 
Kaptajn Tommy T. Kristiansen, MAREN MÆRSK 

Dommerne siger: Arbejdsopgaven forekommer umiddelbart fuldkommen uoverskuelig, en mand, en højtryksspuler. Et hårdt arbejde, et kedeligt sted, gengives smukt. Dokarbejde set på en ny måde.

Sted: Bahai Shipyard, Qingdao, Kin

Gavekort på 5.000 kr., sponsoreret af Den Danske Maritime Fond

Dommernes titel: "Abstraktion"
2. plads:

Kadet Tobias Foght, LAUST MÆRSK
Dommerne siger: Hårdt arbejde gengivet af en dygtig fotograf fremstår her som et abstrakt billede. Kombinationen af farver, linjer cirkler og kontraster får billedet til at fremstå spændende. Mange fortolkninger kan lægges ind i billedet… er det en havmand eller?

Gavekort på 1.000 kr.

Dommernes titel: "Snapshot"

3. plads: 

Overstyrmand Jan Teo Nielsen, HANS M

Dommerne siger: Efter en mellemlanding og en hvilepause er billedets ”hovedperson” på vingerne igen. Det fascinerende ved billedet er her fortællingen, hvor kommer fuglen fra, hvor skal den hen – og klarer den det?! En stor historie i et enkelt snapshop.

Gavekort på 500 kr. 

Dommernes titel: "Morgenstemning"

4. plads 
2. maskinmester Peter Brunk, NORD GAINER

Dommerne siger: En skubber/pusher på arbejde på Mississippi. Det er en meget stor del af den søtransport, vi sjældent ser i vores del af verden. Billedet indeholder mange farvetoner fra billedets bund til top.

Gavekort på 500 kr.  

Dommernes titel: "Iskaffe"

5. plads 
Kaptajn Jan Richardt, NORDKAP

Dommerne siger: Et øjebliksbillede af et hjørne af livet til søs. En kop god varm kaffe i kolde omgivelser.

Gavekort på 500 kr. 

Særlig omtale 2019
Dommernes titel: Horisont 
Foto: Ubefaren skibsassistent Rune Soelberg HANS M

Billedet adskiller sig fra de mange horisontbilleder der er taget gennem årene. Især er spillet i farver i kontraster fra billedets bund til top bemærkelsesværdig.

Særlig omtale 2019
Dommernes titel: Ankomst
Foto: Kaptajn Sunni Andreassen, AXEL MÆRSK 

Kaptajn Suni Andreassen, AXEL MÆRSK
Et billede der giver næring til historiefortælling. Hvad, hvem, hvor meget, hvorfor? Hvor kommer det fra, hvem i byen skal bruge det… Det er en historie uden ende.

 

Særlig omtale 2019
Dommernes titel: Sø 
Foto: Kaptajn Toralvur i Trodini, BRO NUUK

Fotografen har skabt et øjebliksbillede af et skib, der rammer en sø. Dramatikken øges af den sort/hvide gengivelse. Billedets udtryk er præget af den store dybdeskarphed og kontraster.